Babiččin perník

14. května 2007 v 14:40 |  Recepty-dezerty
Ingredience: 1 šálek vařící vody, 1/2 šálku jemných ovesných vloček (EMCO), 2 a 1/2 lžíce másla, 3 lžíce medu, 1 lžíce melasy, 1 velké vejce, 3 šálky hladké mouky polosvětlé, 2 lžíce sladovitu (nebo cukru), 1 a 1/2 lžíce perníkového koření (Kotányi), 1 a 1/2 lžičky soli, 2 lžičky instantního droždí, hrst rozinek nebo sušených brusinek
Postup přípravy: Na dno nádoby v troubě nasypu vločky, zaleji vařící vodou a nechám trochu vychladnout. Přidám máslo, med, melasu a vejce pak mouku a suché ingredience. Výsledkem je voňavý, nadýchaný perník. Opravdu moc dobrý.
Vypínám 10 minut před koncem (tj. po 55 minutách pečení, je možné vyzkoušet špejlí).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 peta peta | E-mail | 17. prosince 2008 v 16:07 | Reagovat

fuuuj

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama