Bramboráky

5. května 2007 v 13:00 |  Recepty-bez masa
1 kg brambor
2 vejce
3 vrchovaté lžíce hladké mouky
1 rovná lžíce soli
1 rovná lžíce majoránky
5 stroužků česneku (může být i míň)
olej na smažení
Brambory oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme vejce, sůl, všechno koření, mouku a prolisovaný česnek. Vše promícháme. Těsto by se mělo dát dobře roztírat. Část těsta vložíme na rozpálenou, tukem vytřenou pánev a rovnoměrně rozetřeme. Jakmile bramborová placka změní barvu, otočíme a dopečeme i po druhé straně. Kdo má rád brámboráky hodně křupavé, měl by je smažit na vyšší vrstvě oleje a hodně zprudka. Přebytečného tuku se potom zbavíme tak, že hotové bramboráky na chvíli položíme na ubrousek, do kterého se tuk vsákne.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama