Čočka nakyselo

5. května 2007 v 13:01 |  Recepty-bez masa
2 hrnky čočky
kostka masoxu
voda

na zásmažku
olej
1 cibule
hladká mouka

ocet - citr. šťáva
sůl
3 stroužky česneku
Čočku přebereme, propláchneme ve studené vodě a dáme vařit do hrnce s kostkou masoxu až je měkká.
Cibuli drobněji nakrájíme, dáme na olej zpěnit, přidáme hladkou mouku a vytvoříme středně tmavou jíšku.
Do uvařené čočky přidáme jíšku, promícháme a necháme asi 3 minuty povařit, pak dochutíme solí a octem /citr.šťávou/. Nakonec dáme jemně rozetřený česnek.
Podáváme s vařenými vejci, volským okem, nebo s opečenou uzeninou a pečivem.
Kdo má rád, může si přidat na pokrm osmaženou cibulku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama