Kapustičková polévka se sladkou cibulí

5. května 2007 v 8:09 |  Recepty-polévky
500 g bílé cibule
500 g očištěných kapustiček
1lžíce krupicového cukru
30 g másla
snítku čerstvého nebo 1/2 lžičky sušeného tymiánu
1,2 l drůbežího vývaru
sůl, pepř, trochu smetany na ozdobu
V hrnci rozehřejeme máslo a vsypeme cibuli nakrájenou na plátky. Přikryjeme poklicí a dusíme asi 1/2 hodiny. Potom cybuli posypeme cukrem a za občasného míchání (a bez pokličky) smažíme ještě 10 - 15 min. Cibule se začne zabarvovat a šťáva získá sirupovitou konzistenci.
Vsypeme kapustičky, přidáme tymián a promícháme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme. přivedeme do varu a zvolna vaříme asi 10 minut, aby kapustičky zkřehly. Odstavíme a necháme mírně vychladnout. pokud jsme použili čerstvý tymián, odstraníme snítku a polévku rozmixujeme. Na talíři každou porci ještě pro ozdobu zakapeme smetanou.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 kiki kiki | 18. ledna 2010 v 15:05 | Reagovat

Polévka je výtečná! Množství cibule jsem na počátku považovala za přehnané, ale vůbec tomu tak není. Ke konci jsem ještě přidala 1 osmahnutou klobásku a přímo do hrnce asi 4 lžíce smetany a polévka chutná bezvadně. Děkuji za recept.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama