Koprová

5. května 2007 v 8:24 |  Recepty-omáčky
1 svazek kopru
1/2 l sladké smetany
40 g hladké mouky
1 lžička cukru, ocet, sůl, 1 žloutek
10 g másla
Kopr omyjeme a nasekáme, polijeme trochou vody s octem a povaříme. Dáme vařit smetanu, přidáme mouku rozmíchanou v části smetany a povaříme. Osolíme, ochutíme cukrem a nakonec vmícháme usekaný povařený kopr. Omáčku zjemníme žloutkem rozšlehaným v trošce mléka a nakonec přidáme kousek másla, které necháme rozpustit na povrchu. Tak se na omáčce nevytvoří škraloup.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama