Trochu jiná rýže

5. května 2007 v 13:15 |  Recepty-přílohy
250 g kvalitní rýže (nejlépe Basmati)
1 velká cibule
sůl, pepř, vegeta (Podravka)
olej
Rýži dobře propereme v cedníku a dáme okapat. Najemno nakrájíme cibuli. V hrnci rozpálíme olej a na něm cibuli osmahneme dosklovata (pozor, rádo se připaluje). Přidáme okapanou rýži a trochu opečeme. Osolíme, přidáme vegetu a zalijeme vařící vodou. Rýže by měla být ponořená asi 2-3 cm pod hladinou. Zakryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni asi 20 min. Pokud se voda vyvaří a rýže ještě není měkká, můžeme vždy dolít trochu vařící vody, dokud rýže nebude hotová.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Dana Dana | 29. června 2007 v 9:34 | Reagovat

Vyzkoušela jsem. Jen jsem v rámci inovace místo vegetky použila na zalytí rýže masový vývar a rýži nedusím ale dělám v troubě.

Zvlášť v případě že děláte rizoto tak je použití masového vývaru jedinečné. Doporučuji.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama