Tvarohové buchty

3. května 2007 v 16:38 |  Recepty-dezerty
20 g droždí
50 - 60 g cukru
1/4 - 1/3 l mléka
500 g hladké nebo polohrubé (ta je lepší) mouky
sůl, citronová kůra
vanilkový cukr
1 vejce nebo 2 žloutky
50 g másla
100 g tuku
cukr na posypání
Z trochy teplého mléka, droždí a lžíce cukru uděláme kvásek. Do mísy prosijeme mouku, cukr a sůl, přidáme špetku citronové kůry a vanilkový cukr. Zaděláme vykynutým kváskem, přidáme mléko s rozšlehanými vejci a nakonec přidáme vlahý rozpuštěný tuk.
Vařečkou vypracováváma těsto tak dlouho až se tvoří puchýře. Potom necháme na teple vykynout. Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící malé kousky ze kterých tvarujeme placičky. Ty plníme tvarohovou nádivkou. Buchty klademe do pekáče, dobře vymazaného rozpuštěným tukem a vlažíme je tukem na povrchu i po stranách. Buchty klademe těsně vedle sebe. Necháme ještě chvíli kynout a potom pečeme dozlatova asi 30 - 40 minut. Upečené cukrujeme práškovým cukrem smíchaným s vanilkovým.
Tvarohová nádivka:
300 g tvarohu
30 g másla
50 g cukru s vanilkou
1 vejce
2 lžíce mléka
20 g rozinek
Žloutek třeme s cukrem a s máslem, přidáme tvaroh, mléko, snih z bílku a rozinky
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 veruska veruska | E-mail | 14. listopadu 2008 v 16:48 | Reagovat

dejte sem prosim obrazky

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama